BALIKESİR / MANYAS - İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz Meslek dersi öğretmenleri tarafından koordine edilen her haftaya “ 1 ayet ve 1 hadis ve Dua” etkinliği kapsamında görevlendirilen öğrenciler tarafından haftanın ayeti, hadisi ve duası okunmaktadır. Okunan ayet ve hadis okulumuzun LCD ekranında hafta boyunca gösterilmekte ve öğrencilerimizin istifadesine sunulmaktadır. Öğrencilerimizi özellikle manevi açıdan geliştirmeyi amaçladığımız etkinliğimiz sene boyunca devam etmektedir.

Mrt

Bilindiği üzere ülkemiz yarıyıl tatili sonrası "Yüzyılın Felaketi" olarak adlandırılan büyük bir deprem yaşamıştır. Ülke olarak maddi özellikle manevi birçok kayıp verdiğimiz bu depremde kardeşlerimizin acılarını bir nebze de olsa dindirmek, yaralarını sarmak amacıyla okul olarak bir kermes düzenledik. Kermesimizde, öğrencilerimizin kendi yaptıkları el emeği göz nuru boncuk takılardan elde ettiğimiz gelirleri kardeşlerimiz için gönderdik. Okul olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını da karşılamak amacıyla harekete geçtik.

Ayrıca okulumuza deprem bölgesinden misafir olarak 7/A sınıfına gelen öğrencimize İslam tarihinde yardımlaşma ve dayanışmanın en mükemmel örneği olan "Ensar-Muhacir" kardeşliğini çok güzel bir şekilde yansıtan 7/A sınıfı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İmam-hatip ortaokulu olarak çocuklarımızı miracımız olan namaza alıştırmak amacıyla ilçemizde bulunan Kubbeli Camii'nde öğrencilerimizle sabah namazında buluştuk. Büyük bir heyecanla namaza katılan öğrencilerimize namaz sonrası kahvaltı ikramı yapıldı. Çocuklarımızı kılınması diğer namazlara nispetle daha ağır olan sabah namazına alıştırmak amacıyla yaptığımız etkinliğimiz oldukça verimli geçti.

Mrt

Özellikle bu yıl LGS'ye girecek olan 8.sınıf öğrencilerimiz için yorum ve muhakeme gücünü artırmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan LGS Hazırlık Testleri çözüldü. Öğrencilerimiz için verimli bir etkinlik oldu.

Mrt

İmam-hatip ortaokulu olarak öğrencilerimizi eğitim sürecinde motive etmenin yollarını müzakere etmek amacıyla toplantımızı gerçekleştirdik. Son yıllarda yaşadığımız salgın hastalık, yangın ve en son yaşadığımız maddi-manevi büyük yıkımlara neden olan deprem gibi felaketler sebebiyle motivasyonu düşen öğrencilerimizi sürece kazandırmak amacıyla görüş alış-verişinde bulunduk. Geleceğimizin mimarları çocuklarımızın başarılarını artıracak yöntemler bulmaya çalıştık. Özellikle son yaşanan deprem felaketinden olumsuz yönde etkilenen öğrencilerimiz ve velilerimiz için okul rehber öğretmenimiz Yiğit Budanoğlu "Deprem Sonrası Psikolojik Bilgilendirme" konusunda toplantı yaparak sürecin zararlı etkilerini azaltmaya yardımcı olmuştur.

Mrt

Okulumuzun koridorlarına öğrencilerin manevi duygularının geliştirilmesi amaçlanarak hat sanatı yöntemiyle duvar yazıları yazıldı. Değerler eğitimini de destekleyici nitelikte olan bu eserler sayesinde okul duvarlarımız görsel açıdan zenginleşti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92.yılını büyük bir coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.